söndag 10 februari 2013

BB-set nr 3

Och här är det sista BB-settet!

Bodyn är sydd i det underbara mjuka tyget med lejon från strömming. Det är borstad jersey och är jättemjukt och skönt! Köpte en halvmeter och ska sy nått till dottern med, hon tycker mkt om tyget med "haowa" :-) Använde mig av samma mönster som till omlottbodyn, fast gjorde en hel famsida och ett snabbsprund. I tidningen använder de samma mönster både till fuskomlotten och till en med "farfarsknäppning" (samma baksida och armar, olika framsidor). Tyckte det blev bra med svarta kantband för att göra den lite tuffare. Byxorna är precis samma mönster som de jade velour i förra inlägget. Kanske ska sy en mössa med till detta settet?

Mönster: Body från ottobre 1/2012, stl 50, byxor: utgått från ett nedskalat mönster från ottobre 4/2011, omgjort till muddbyxor, stl 50.

Material: Body: Gul borstad jersey med lejon från strömming design, svart kantband från liandlo, vita KAM-knappar från assuntastore. Byxor: blå/grå velour från skroten, svart mudd från stof og stil

6 kommentarer:

  1. Jättegulligt set! Det där tyget är så otroligt mjukt.

    SvaraRadera
  2. hej! tack för din kommentar! jag har ritat dessa själv men minikrea har ballong byxor utan mudd. men det går ju att få dit en mudd om man vill =) mvh nettan

    SvaraRadera
  3. Lycklig liten som får komma ut till så fina, mysiga kläder :)

    SvaraRadera
  4. Så mycket fint du har gjort.

    SvaraRadera
  5. En fråga, hur mycket tyg använder du till bodyn och till byxan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, går inte så mycket i de små storlekarna. Köpte 0,5 m av lejonen och det kommer lätt räcka till en långarmad tröja till storasyster med i stl 92. Fick plats med både framsidan av bodyn och en arm på höjden. Tyget till byxorna var en bit stuv som var kvar, men de är ju kanske 20 cm höga utan muddarna.

      Radera