torsdag 17 januari 2013

Äppelblom

Dotterns andra julklapps set var detta underställ i strömmings merionoull! Tyget är verkligen fantastiskt mjukt och skönt. Och varför ska underställ vara tråkiga? Detta går att använda som det är med, var för sig eller ihop. Sydde det i stl 92 för att det skulle räcka länge, hoppas dottern kan ha det nästa vinter oxå. Armarna på tröjan blev visst lite korta, men ska sprätta upp täcksömmen och sy dit "muddar" av samma tyg när det behövs. Nu är de egentligen ganska lagom långa, bara lite för lite att växa i. Valde att göra det enkelt, med halsmudd i samma tyg, och täcksömmar i svart, både för att det är så snyggt med täcksömmar, men oxå för att sticka ner ol-sömmen så det inte ska kunna skava. Tänker att det är bra på undersställ. Ångrar nästan att jag inte köpte mer av merinoullen, men här fick plånboken styra då merinoull inte direkt är billigt tyg. Och det kan inte riktigt betala sig att köpa in tyg för att sy kläder i merinoull till maken och mig själv när maken jobbar i friluftsbutik och kan köpa till personalpris. Men de har inte i små storlekar, och till små barn går det ju iaf inte lika mkt tyg. De bitarna som blev kvar räcker nog till en body och mössa till bebisen i magen med.



Material: Tröjan i jaquardstickad merinoull "äppelblom" och leggingsen i randig interlockstickad ull, begge delar från Strömming Design. 

Mönster: Tröja ottobre 4/2010 och leggings 6/2012, begge delar i stl 92.

1 kommentar:

  1. Vad varm och fin hon kommer vara i det här setet! Läste lite tillbaka i din blogg och såg den fina vändbara luvtröjan som du gjorde i höstas - den är ju helt underbar!

    SvaraRadera