måndag 20 februari 2012

Söta flodisar



Denna pyjamasen sydde jag i november och den har blivit flitigt använd sen dess! Den är så mysig, tycker om de söta flodhästarna! Tyvärr har den blivit lite dassig, men när det är en pyjamas gör det ju inte så mycket. Har inte sytt mer av tyget, och tvekar lite när det inte hållt sig så fint. Fast fler pyjamasar kan det ju alltid bli av det! Mönstret är en långarmad body med korta ben som jag förlängde och satte muddar på. Är kul när man vågar anpassa mönster själv och det blir bra! Tycker om modellen med muddar och sen knäppning mellan benen, när L snurrar som värst på skötbordet så kan man få pyamasten över huvudet, i med benen i muddarna och sen sätta henne i knät och knäppa resten av knapparna mellan benen. Tycket det är smidigare än en som är knäppt fram hela vägen.

Kom på att jag nog ska försöka göra det lite mer överskådligt med egna rubriker för mönster och ty/material. Blir lätt lite rörigt i texten om man ska behöva leta efter det.

Mönster: Från ottobre 1/2011, men anpassat med långa ben och muddar i ben och armslut. Stl 68.

Material: Röda flodhästar från skroten, mudd från stof2000 och interlock från jny. KAM-knappar stl 14 från assuntastore.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar